“Mites nòrdics” de Neil Gaiman

Mites Nordics p

 

Ja es nota que tinc més temps, ja… Aquests dies, setmana i poc, m’he estat llegint Mites nòrdics, escrit pel Neil Gaiman, autor d’ American Gods, entre d’altres.
Aquest era un altre dels llibres que vaig agafar de la biblioteca per tal de documentar-me per a l’assignatura de Cultura Clàssica. La mitologia nòrdica no podia faltar en un intent de fer mitologia comparada.
Al catàleg de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona vaig trobar diversos llibres sobre aquesta mitologia en particular però, per casualitat, vaig escollir aquest. Quin encert!
Neil Gaiman pot no dir-vos res, a mi no em deia res, amb sinceritat, però és l’autor d’obres tals com American Gods, Sandman o El océano al final del camino. És un autor prolífic i que ha estat adaptat en diverses ocasions a la petita pantalla, cosa que no sempre vol dir que l’autor sigui bo, però en aquest cas és justament el que vol dir.
En aquest llibre Gaiman explica els principals capítols de la mitologia nòrdica a tall de novel·la. Tal qual. Una manera increïblement divertida i amena de conèixer els déus, els gegants, els monstres… Tot allò que de particular i interessant té la mitologia dels antics vikings, probablement la més famosa i rica només per darrere de la mitologia grecollatina.
Des de la creació del món fins al Ragnarok, la fi dels temps (perquè, per als vikings com per als cristians, hi haurà una fi del món), Gaiman narra d’una manera magistral els episodis més importants del cos mitològic nòrdic, et fa conèixer els déus més importants com si fossin gairebé personatges d’un llibre que ell mateix hagués inventat: es fa seva la història.
Poques vegades m’ha passat el fet de descobrir un autor per casualitat i que acabi volent llegir més coses escrites per ell. Neil Gaiman és en aquesta llista breu d’autors. No descarteu la possibilitat de tornar a llegir una ressenya sobre alguna altra obra seva, en aquest blog.
PS: A notar l’última pàgina del llibre, us en poso una foto. Adoro quan les empreses tenen sentit de l’humor. Gràcies, Egedsa!

 

IMG_2059.jpg

m.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.