«Els mons màgics d’en Harry Potter. Mites, llegendes i dades fascinadores» de David Colbert

md30243519756

ELS MONS MÀGICS D’EN HARRY POTTER
MITES, LLEGENDES I DADES FASCINADORES

DE DAVID COLBERT

Ara fa poc més d’un mes que vaig anar a la biblioteca a demanar una bona colla de llibres per documentar-me una mica de cara a la preparació de l’assignatura de Cultura Clàssica, que volia encarar cap a la mitologia comparada partint de l’univers de Harry Potter (així, per fer-me senzilla la vida, com sempre…). Un dels llibres que vaig arreplegar va ser aquest, Els mons màgics d’en Harry Potter. Mites, llegendes i dades fascinadores, d’en David Colbert. No en conec l’autor, no sé si ha fet altres coses, l’únic que sé és que és un llibre no reconegut per la J.K. Rowling, però és relativament útil pel que volia.
El llibre està dividit en petits capítols on l’autor, Colbert, comenta diferents aspectes dels quatre primers llibres de la saga. Es veu que quan el va publicar encara no s’havien publicat tots, i ni parlar-ne de les pelis, suposo…
Així que, per ordre alfabètic, trobareu informació bastant general de temes com la pedra filosofal, els unicorns, els mags, les varetes, Voldemort mateix (uis, no… Volia dir, “aquell que no pot ser nomenat”) i d’altres. Afortunadament hi ha una bibliografia recomanada al final del llibre pels que vulgueu aprofundir més en determinats arguments. No l’he anada a consultar, però sembla, a priori, més especialitzada que no pas el llibre del qual us parlo en si.
És, en fi, un llibre fàcil de llegir, bastant entretingut pels fans de l’univers creat per la J.K. Rowling i amb dades curioses i de cultureta general que agraden bastant de llegir. Però no espereu res més que això. És una petita enciclopèdia de termes d’ús comú en els quatre primers llibres de la saga del Harry Potter i poc més. Si voleu aprofundir sobre els temes, haureu de consultar bibliografia més especialitzada.

Acabo aquí la ressenya. Passo ara a fer un petit comentari sobre per què nassos he deixat abandonat el blog un trimestre (aquest comentari el posaré en les tres llengües habituals). En un primer moment ha estat per l’inici de curs, sempre estressant, però entre octubre i novembre vaig començar a no trobar-me gaire bé i a no dedicar temps a pràcticament a res extra, blog inclòs. Això hauria de canviar en les pròximes setmanes, perquè ja estic bé! Arribarà aviat, doncs, la tercera i última (crec) part sobre les memòries romanes!

Acabo aquí la reseña. Paso ahora a hacer un pequeño comentario sobre por qué narices he dejado abandonado el blog un trimestre (este comentario lo pondré en las tres lenguas habituales). En un primer momento fue por el inicio de curso, siempre estresante, pero entre octubre y noviembre empecé a no encontrarme muy bien y a no dedicarle tiempo a nada extra, blog incluido. Eso debería cambiar en las próximas semanas, ¡porque ya estoy bien! Llegará pronto, por lo tanto, la tercera y última (creo) parte de las memorias romanas!

Finisco qui la recensione. Passo ora a fare un piccolo commento sul perché diamine ho abbandonato il blog per quasi un trimestre (questo commento lo farò nelle tre lingue abituali). In un primo momento è stato per l’inizio di anno scolastico, sempre stressante, ma dopo, fra ottobre e novembre, ho iniziato a non trovarmi benissimo e a non dedicare tempo extra a niente, blog compresso. Questo dovrebbe cambiare nelle prossime settimane, perché ora sto bene! Arriverà presto, quindi, la terza e ultima (penso) parte delle memorie romane!

 

m.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.